Szolgáltatások és megoldások

Miben segíthetünk?

Gyakorlott tanácsadói és fejlesztői csapatunk jelentős IT tanácsadási tapasztalattal rendelkezik gyártó vállalatokban és egyéb gazdasági szektorokban is. A következő területeken nyújtunk szolgáltatásokat:

SAP S/4HANA bevezetése

Az információátvitel gyorsulása és az egyre komplexebb ügyféligények megváltoztatták az üzleti környezetet. Valós időben hozunk döntéseket, ezért olyan megoldásokra van szükségünk, amelyek átfogó képet nyújtanak a teljes üzleti folyamatról.
A SAP S/4HANA a jelenleg elérhető legfejlettebb in-memory computing platformra épül. Arra tervezték, hogy nehéz üzleti körülmények között is egyszerűen működjön.
Bemutatónkból megismerheti valós tapasztalatainkat, melyeket a SAM vállalat SAP ERP rendszerének SAP S/4HANA-ra konvertálásakor gyűjtöttünk.

SAP rollout

Szeretné csökkenteni a rollout projektek költségeit és munkaigényességét? A rollout a SAP ERP és S/4HANA rendszerek bevezetésének speciális módja nemzetközi nagyvállalatoknál. Az anyavállalat globális folyamatainak és beállításainak releváns része egy sablont alkot, az ún. global template-t, amelyet ugyanolyan formában telepítenek a leányvállalatok rendszereiben is. A cél a csoporttagok szabványosított integrációja egyetlen rendszerbe, közös adatbázissal. Tanácsadóink nemzetközi tapasztalatait és a MIBCON csoport bevált analitikai módszereit alkalmazva hatékonyan elemezzük a helyi jogi követelményeket, a globális beállításokat pedig hozzáigazítjuk a lokális feltételrendszerekhez a pénzügyi folyamatok (SAP FI), kontroling (SAP CO), eszközgazdálkodás (SAP FI-AA), anyagkezelés (SAP MM), értékesítés és forgalmazás (SAP SD), gyártás (SAP PP), karbantartás (SAP PM), emberi erőforrások (SAP HCM) és projektmenedzsment (SAP PS) területén.

Támogatás

Támogatási szolgáltatásokat nyújtunk SAP ERP és S/4HANA rendszerekhez szolgáltatásszint-megállapodások Service Level Agreements (SLAs) alapján:

rendszerincidensek megoldása
2. és 3. szintű támogatás
• fokozott támogatás (hypercare) egy új információs rendszer indításakor
• létező rendszerfunkciók fejlesztése vagy megváltoztatása az ügyfelek igényei szerint

Mindig megtaláljuk az Ön számára ideális megoldást, vagy a támogatási szolgáltatások megfelelő kombinációját. Tanácsadói és fejlesztői csapatunkat az Ön igényei szerint állítjuk össze.

A MIBCON csoport széles tudásbázisát knowledge base használjuk. Behatóan ismerjük a rendszer belső felépítését, így képesek vagyunk gyorsan javítani a meglévő folyamatokon, hogy megszüntessük az ismétlődő hibák forrásait. Helpdesk rendszerünk biztosítja a felhasználói igények hatékony kezelését, és megkönnyíti a kölcsönös kommunikációt azok megoldásakor.

Gyártó vállalatok

SAP ERP és SAP S/4HANA épülő, átfogó megoldást kínálunk gyártó vállalatok számára. A termeléstervezés (SAP PP) és a szorosan integrált kontroling (SAP CO), értékesítés és forgalmazás (SAP SD), valamint a projektmenedzsment (SAP PS) funkcióinak maximális kihasználásával optimalizáljuk a termelési folyamatokat.
Mélyen ismerjük a rendszer integrációs kapcsolatait, ezért képesek vagyunk megtervezni és gyorsan kivitelezni egyedi fejlesztéseket az Ön igényei szerint, ABAP, Fiori, SAP SCP és más környezetekben is.

Emberi erőforrások és bérek

Szolgáltatásokat nyújtunk az implementációval, a produktív üzemmód támogatásával, a törvényi változások beépítésével és a standard és megrendelői megoldások további fejlesztésével kapcsolatosan a rendszer SAP ERP HCM on-premise verziójára alapozva, SAP SuccessFactors cloud megoldásokat kölcsönös integrációjuk különböző szcenáriói szerint, mint a Talent Hybrid, Side-by-Side, Core Hybrid és Full Cloud.
Az SAP megoldási csomag az emberi erőforrások területén globális megoldásokat, és egyúttal lokalizálást kínál – az alap emberi erőforrások, a bérszámfejtés, a munkaidő követése, a munkáltatói kedvezmények, illetve további összetevők területén a Talent menedzsment – tehetséggondozás, témakörében, ami a munkaerő-toborzást, betanítást, teljesítményt, jutalmazást, képzést, utódlást és a munkavállalók fejlesztését érinti.

Karbantartás

Standard SAP bevezetéseket, rollout-okat és testreszabott megoldásokat valósítunk meg a karbantartás és a javítások területén (SAP PM), elsősorban gyártó és energiaügyi vállalatok, valamint a Szlovák Köztársaság fegyveres erői részére is. A megoldásokat az igények függvényében külső alkalmazásokhoz is integráljuk, mint például a GIS, DCS és SCADA rendszerek. A karbantartás hatékonyabbá tételéhez mobil alkalmazásokat is fejlesztünk Fiori platformon.

SAP SCP

A MIBCON csoport stratégiai SAP partnerré lépett elő a cloud területén. Az SCP (SAP Cloud Platform) egy olyan technológia, amely már szolgáltatásként tartalmazza a változásokat és az újításokat is.
Amikor ügyfeleink átállnak a SAP S/4HANA vagy SAP S/4HANA Cloud használatára, a megoldás részeként SAP S/4HANA Cloud platformot is javasolunk. A SAP S/4HANA Cloud standard rendszer individuális bővítésére, továbbá az „ügyes folyamatok” támogatására és a rezsi- és üzemelési költségek csökkentésére specializálódunk. További tevékenységünk része a meglévő folyamatok innovációja a gyártástól az Industry 4.0 megoldáson át a logisztikai és pénzügyi folyamatokig a gépi tanulás, automatizálás, hibrid integráció stb. segítségével.

SAP Cloud Platform lehetővé teszi továbbá a modern applikációk kihasználását a meglévő rendszer upgrad-je nélkül, illetve saját Fiori alkalmazások fejlesztését a hardverre fordított beruházás nélkül.

SAP FIORI

Segítünk abban, hogy számos üzleti folyamatban (pénzügy, emberi erőforrások, értékesítés, beszámoló a felső vezetés számára stb.) teljes mértékben kihasználhassa a SAP ERP üzleti funkcióinak lehetőségeit, a szabványos SAP Fiori alkalmazásoknak köszönhetően. Kezdjünk hozzá együtt a standard Fiori alkalmazások telepítéséhez és a létező SAP struktúrába integrálásukhoz. A szabványos Fiori alkalmazásokat az Ön igényei szerint kibővíthetjük, vagy teljesen új Fiori alkalmazásokat is kifejleszthetünk.

Testreszabott fejlesztés

Munkánk során elsősorban a rendszer standard funkcióit használjuk. Specifikus ügyféligény esetén azonban csapatunk készen áll a megrendelő elképzelésének és szükségleteinek megfelelő megoldások fejlesztésére. Ezek lehetnek az alapvető munkafolyamatok vagy kommunikációs interfész (IDoc, RFC, oData and others).
Fejlesztéseket kínálunk ABAP, JavaScript, C#, ASP.NET, Xamarin, SQL környezetben, Windows platformon, WEB vagy mobil applikációkat.

SAP bázis támogatás

Bázistámogatást és konzultációt nyújtunk Önnek a rendszer teljes életciklusa alatt:

• Rendszerbevezetések és rollout-ok
• Support- és enhancement package-k importálása a rendszerbe
• Rendszer upgrade
• ERP rendszer konvertálása S/4HANA-ra
• Rendszermásolat készítése
• Adatbázisok migrációja
• Rendszer adminisztráció, megfigyelés
• Prophylaxia és a rendszer teljesítményének mérése